bolečine v rami
Dino Šunjerga

Bolečine v ramenih

Verjetno se je že kdaj zgodilo, da si tudi ti začutil/a bolečine v ramenu. Verjetno ni bilo nič resnega. No, vsaj v večini primerov ni. So pa tudi primeri, kjer pride do resnih bolečin, ki trajajo dalj časa in povzročajo ogromno težav tudi v najpreprostejših vsakodnevnih opravilih.

V kateremkoli primeru, če imaš resno težavo v ramenu, ali pa hočeš le preventivno delovati, da do težave ne pride, si na pravem mestu, saj bomo obdelali veliko stvari, ki ti lahko v obeh primerih koristijo.

Preberi več »
Pravilna telesna drža
Naja Rebec

Preveri svojo telesno držo

Danes živimo v času, ko je aktivnost postala nekaj kar moramo planirati. Imamo televizije, računalnike, telefone, dostavo na dom, drive in-e, spletne trgovine in še več. Ljudje smo mentalno nastavljeni tako, da bomo vedno iskali bližnjice in vedno iskali načine kako narediti čimveč s čim manj truda. To je bilo vse super, dokler nismo prišli do skrajnosti, kjer se to odraža na našem zdravju. Ljudje bi morali biti aktivni vsak dan z višjo intenzivnostjo vsaj 30 do 60 minut in seveda prehoditi več kot 10.000 korakov. V Sloveniji in po svetu nasploh je bilo narejenih že ogromno raziskav, kjer je manj kot 20% prebivalstva dosegalo te standarde.

Preberi več »
Dino Šunjerga

Zakaj je pomemben močan trup?

Največkrat, ko govorimo o močnem trupu, si ljudje predstavljajo izklesane trebušne mišice. V resnici pa takrat govorimo o močnem jedru, ki je veliko več, kot le izrazite trebušne mišice.

Preberi več »
Bolečine v križu
Dino Šunjerga

Bolečine v križu?

Bolečine v križu… Sploh ne vem, če obstaja kakšna oseba po 40. letu, ki ne bi že vsaj enkrat izkusila bolečin v križu. Najhuje pa je, da se ta meja spušča vse nižje in se sedaj z njimi srečujejo že srednješolci. Težava je tako razširjena, da je postala ena od vodilnih na listi razlogov, zakaj ljudje izostajajo iz službe.

Preberi več »