Kinezioterapevtske storitve

Individualna terapevtska vadba

Individualna terapevtska vadba, je namenjena vsakemu, ki ima težave z bolečinami v različnih delih telesa. Pod strokovnim vodstvom naših kineziologov najdemo vzrok težave in odpravimo nepravilnosti v gibanju ter s tem zmanjšamo rizik za ponovni pojav poškodb ter kronične bolečine. Kineziologija je rešitev

Osebno trenerstvo

Naši strokovnjaki za gibanje poskrbijo za kvaliteto vašega gibanja, odpravljanje asimetrij in doseganje ciljev (hujšanje, pridibivanje mišične mase, oblikovanje telesa,..). Vsak mesec opravimo meritve po katerih je jasno razviden napredek na poti do vaših ciljev. Kvaliteta individualnega dela je v Rehab.si na prvem mestu.

Osebno trenerstvo na domu

Ponujamo tudi možnost osebnega treninga na domu. To zajema meritve napredka, odpravo asimetrij in strokovno vodenje do vaših ciljev (hujšanje, oblikovanje postave, mišična masa,..) kar v udobju svojega doma. S tem ste na dobri poti do svojega cilja brez prisotnosti večje gruče ljudi in več prostega časa, saj boste prihranili čas poti.

Kaj je kineziologija?

Kineziologija je znanost, ki se ukvarja z raziskovanjem gibanja in delovanja mišic in kosti, ki omogoča razumevanje in zdravljenje bolezni mišično-skeletnega sistema, kot tudi izboljšanje fizičnega zdravja in telesnega učinka.

Specialisti na področju kineziologije, so lahko vključeni v proces saniranja poškodb mišic in sklepov, lahko delajo kot trenerji, ki pomagajo ljudem pri izboljšanju fizičnega zdravja in telesnega učinka, tudi kot raziskovalci, ki raziskujejo biomehaniko gibanja in fiziološke procese, ki se pojavljajo v mišično-skeletnem sistemu.

Kineziologija in šport

Kineziologija je pomembna tudi za športnike, saj jim lahko pomaga izboljšati njihovo telesno pripravljenost in zmanjšati tveganje poškodb. Tudi ljudje, ki se soočajo s fizičnimi omejitvami, kot so osebe s kroničnimi boleznimi ali invalidnostjo, se lahko koristijo od kineziologije, saj lahko pomaga pri izboljšanju njihovega kakovosti življenja in spodbujanju neodvisnosti.

Kje nam kineziologija lahko pomaga?

Z uporabo kineziologije lahko tudi izboljšamo svoje telesno zdravje, si pomagamo pri zdravljenju poškodb in izboljšamo svoje telesne sposobnosti. Vse to pa se lahko doseže s pravilno izbranimi vajami, ki jih pod vodstvom strokovnjaka izvajamo.

Kineziolog lahko stranki pomaga z različnimi tehnikami, kot so vaje, različni prijemi in terapije za sprostitev mišic, izboljšanje gibljivosti in krepitvijo telesa. Stranka lahko pričakuje, da bo kineziolog poslušal njene težave in jih poiskal vzrok, ter na podlagi tega in posameznikovega cilja predlagal ustrezne ukrepe za izboljšanje zdravja in počutja. Kineziolog ti lahko pomaga tudi pri spopadanju z bolečinami, ki jih povzročajo različni zdravstvene težave, kot so artritis, bolečine v hrbtu in vratu, težave s sklepi in mišicami in podobno.

Kineziologija je individualna

Kineziolog bo sestavil trening na podlagi individualnih potreb in ciljev stranke. Najprej bo opravil pregled, da ugotovi stopnjo telesne pripravljenosti stranke, kot tudi morebitne omejitve ali zdravstvene težave. Nato bo sestavil program vaj, ki bodo primerne za stranko. Program bo vključeval vaje za krepitev mišic, izboljšanje gibljivosti in fleksibilnosti, kot tudi vaje za sprostitev mišic in lajšanje bolečin. Kineziolog bo tudi spremljal napredek stranke in prilagajal program, če je potrebno.

Program vaj bo lahko vključeval različne vrste vaj, kot so:

Vaje za krepitev mišic
• Pliometrične vaje za izboljšanje moči in hitrosti
• “Stretching” vaje za izboljšanje gibljivosti
• Vaje za krepitev trupa
• Aerobne vaje za izboljšanje kondicije

Kineziolog bo tudi vodil posameznika, kako pravilno izvajati vaje in kako jih prilagajati za njegovo/njeno stopnjo znanja in sposobnosti.

Izbira dela z kineziologom je lahko koristna za začetnike, ki se želijo začeti ukvarjati s telovadbo za splošno zdravje, zaradi več razlogov:

Strokovnost

Kineziologi so usposobljeni strokovnjaki, ki imajo izobrazbo in izkušnje za razvoj in izvajanje učinkovitih telesnih vadb. Lahko pomagajo začetnikom, da se izognejo napakam, ki lahko vodijo do poškodb.

Prilagodljivost

Kineziologi bodo prilagodili program vadbe glede na individualne potrebe in cilje začetnika. To zagotavlja, da bo telesna vadba primerna za njihovo trenutno raven telesne pripravljenosti in bo postopoma povečevala težavnost.

Spremljanje napredka

Kineziologi bodo spremljali napredek začetnika in prilagajali program vadbe, da bo vedno primerno in učinkovito. To bo zagotavljalo, da bo telesna vadba vedno izzivala začetnika in prinesla trajne rezultate.

Pomoč pri težavah

Kineziologi lahko pomagajo začetnikom pri reševanju težav, kot so bolečine v hrbtu, težave s sklepi in mišicami, ki lahko ovirajo telesno vadbo in zdravje v splošnem.

Navodila

Kineziologi zagotavljajo navodila za pravilno izvajanje vaj, kar zmanjšuje tveganje poškodb in povečuje učinkovitost vadbe.

Oblikovanje postave

Kineziolog lahko pomaga človeku skozi program vadbe, ki bo pomagal oblikovati postavo. To bo vključevalo vaje za krepitev mišic, izboljšanje gibljivosti in fleksibilnosti, mobilnosti ter aerobne vaje. Kineziolog bo tudi spremljal napredek in v skladu s tem prilagajal program, da bo ustrezal potrebam človeka.

Če se borite s poškodbo, bolečinami ali preprosto želite izboljšati svojo postavo, potem so kineziologi pri Rehab.si prava izbira za vas. Naši kineziologi so strokovnjaki z visoko izobrazbo in izkušnjami, ki jim lahko zaupate.Z našim programom vadbe, ki je prilagojen vašim individualnim potrebam in ciljem, se boste lahko hitro okrevali od poškodb in zmanjšali bolečine. Obenem pa vam bo naš kineziolog pomagal izboljšati vašo postavo in kondicijo.

Naš kineziolog bo spremljal vaš napredek in prilagajal program, da bo vedno ustrezal vašim potrebam. Prav tako vam bo pomagal pri reševanju težav, kot so bolečine v hrbtu, težave s sklepi in mišicami. Z navodili naših kineziologov za pravilno izvajanje vaj, boste zmanjšali tveganje poškodb in povečali učinkovitost vadbe. Začnite izboljševati svoje zdravje in počutje z našo super ekipo Rehab.si. Pridite k nam in se prepričajte o tem, kako lahko naš kineziolog lahko pomaga vašemu telesu.

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec oziroma za mnenje pokličite na telefonsko številko.

Fizioterapija: 051 261 147

Kinezioterapija: 030 337 377

Ostalo: 041 779 892

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec