Terapevtska vadba

Osebno trenerstvo Dino Šunjerga in Naja Rebec kineziologija in terapija

Kineziologija je veda o gibanju, ki poleg splošne telesne priprave skrbi tudi za zadnji korak v procesu okrevanja po poškodbi – postrehabilitacijo.   Se sprašujete: katera terapija je primerna zame?  V Rehab.si vam nudimo naslednje storitve v okviru kineziologije/ kinezioterapije:

 

Individualna terapevtska vadba

Individualna terapevtska vadba s kinezioterapevtom je način zdravljenja, ki temelji na vadbi in gibanju. Kinezioterapevt je strokovnjak za spopadanje z boleznimi in poškodbami skozi gibanje in vadbo. Cilj individualne terapevtske vadbe je pomagati bolniku pri okrevanju in izboljšanju gibljivosti, moči in ravnotežja.

Individualna terapija in  terapevtska vadba je lahko koristna za različne bolezni in poškodbe, kot so revmatoidni artritis, osteoartritis, poškodbe hrbtenice, poškodbe mišic in sklepov, bolezni srca in dihal, bolezni pljuč, bolezni živčevja in druge. Vadba se vedno prilagodi posameznemu vadečemu glede na njegove potrebe in zdravstveno stanje.

Kako poteka terapija

Kinezioterapevt bo opravil analizo gibanja vadečega in ocenil njegovo telesno stanje, da bo lahko določil ustrezno vadbo. Terapija bo prilagojena vašemu stanju.Vadba bo običajno zajemala različne vaje za krepitev mišic, izboljšanje gibljivosti in ravnotežja ter izboljšanje kardiovaskularnega zdravja. Kinezioterapevt bo vadečemu tudi pokazal, kako pravilno izvajati vaje in ga spremljal med vadbo, da bo lahko dosegal napredek in prilagodil program vadbe, če je to potrebno.

Individualna terapevtska vadba in je lahko koristna tudi za preprečevanje bolezni in poškodb. Redna vadba lahko pomaga krepiti telo in izboljša splošno zdravje in dobro počutje. Kinezioterapevt lahko svetuje pacientu, kakšna terapija, kakšne vaje so primerne za njegovo stanje in kako jih pravilno izvajati, da bo lahko preprečil poškodbe in bolezni v prihodnosti.

V končni fazi, individualna terapija in  vadba s kinezioterapevtom je učinkovit način zdravljenja, ki lahko pomaga pri okrevanju in preprečevanju bolezni ter poškodb. Pacienti, ki se udeležujejo individualne terapevtske vadbe, lahko pričakujejo izboljšanje kvalitete gibanja, drže in splošnega zdravja.

Kako poteka terapija? Kako ura terapevtske vadbe z našim kinezioterapevtom?

Vadba se običajno začne z ogrevanjem, ki vključuje različne vaje, kot so raztezanje, vaje za mobilnost sklepov in lahkotno aerobno vadbo za začetni dvig temperature telesa. Ta del vadbe bo pomagal pacientu, da se telo ogreje in se pripravi na vadbo.

Nato sledi glavni del vadbe, ki vključuje vaje za krepitev mišic, izboljšanje gibljivosti in ravnotežja, kondicije. Vaje bodo prilagojene vadečemu in njegovemu zdravstvenemu stanju ali poškodbi. Kinezioterapevt bo spremljal vadečega med vadbo in mu pomagal pri pravilni izvedbi vaj.

V končni fazi  vadbe sledi ohlajanje, ki vključuje vaje za raztezanje mišic in sprostitev celotnega telesa. To pomaga vadečemu, da telo sprosti in se umiri po vadbi.

Kinezioterapevt vadečemu tudi svetuje o vajah, ki jih lahko izvaja doma, in mu pomaga pri pravilni izvedbi. Individualna terapija traja približno eno uro. Vadeči se običajno srečujejo z kinezioterapevtom 1-4 krat na teden, odvisno od njihovega zdravstvenega stanja in ciljev.

Kako mi terapija lahko pomaga

Vadba s kineziologom lahko močno vpliva na telesno držo. Kineziologija je znanost o gibanju in delu mišic, ki se ukvarja s proučevanjem in spremljanjem gibanja ljudi. Vadba s kineziologom vključuje različne tehnike, ki se osredotočajo na korekcijo telesne drže in izboljšanje gibljivosti.

Eden od načinov, kako lahko terapija, vadba s kineziologom vpliva na telesno držo, je z zdravljenjem mišičnih neravnovesij. Mišična neravnovesja so lahko posledica dolgotrajnega sedenja, slabe drže ali neustreznega vadbenega programa. Kineziolog bo pregledal vašo telesno držo in identificiral mišična neravnovesja, ki jih bo nato poskušal popraviti z vadbo.

Drug način, kako lahko vadba s kineziologom vpliva na telesno držo, je z izboljšanjem moči in gibljivosti. Kineziolog bo določil vadbeni program, ki bo vključeval vaje za izboljšanje moči in gibljivosti mišic, ki so odgovorne za telesno držo. To lahko vključuje vaje za hrbtenico, ramena in nog.

Vadba s kineziologom lahko pozitivno vpliva tudi na nekatera bolezenska stanja. Na primer, redna vadba lahko zmanjša simptome hipertenzije in zniža krvni tlak. Vadba tudi izboljša delovanje srca in pljuč, kar lahko pomaga pri preprečevanju srčnih bolezni in diabetesa.

Vadba s kineziologom lahko tudi pomaga pri zdravljenju bolezni sklepov, kot so artritis in osteoporoza. Kineziologi lahko pomagajo pri izbiri vaj, ki so nežne na sklepe, vendar jih hkrati krepijo, kar lahko pomaga pri zmanjševanju bolečin in izboljševanju gibljivosti.

Prav tako lahko terapija, vadba s kineziologom pomaga pri zmanjševanju stresa in izboljševanju spanca. Redna vadba lahko pomaga sprostiti napetost v telesu in izboljšati kakovost spanja.

Vse skupaj, vadba s kineziologom lahko pomaga izboljšati vaše splošno fizično zdravje in zmanjšati simptome nekaterih bolezni. Pomembno pa je, da se pred začetkom vadbe posvetujete z zdravnikom, da se prepričate, da je vadba primerna za vaše zdravstveno stanje.

Rehabilitacijski center Rehab.si vam nudi edinstveno kinezioterapevtsko vadbo, ki jo izvajajo izkušeni in strokovni kinezioterapevti. Naši kinezioterapevti vam bodo pomagali, da bo izbrana terapija prava in pri izbiri vaj, ki so prilagojene vašim individualnim potrebam in ciljem ter vam pomagali do popolnega zdravja in dobrega počutja. Za vašo udobnost smo opremili naš center z najnovejšo opremo. Obiščite nas na terapevtski vadbi v Rehab.si.

Kineziologija je veda o gibanju, ki poleg splošne telesne priprave skrbi tudi za zadnji korak v procesu okrevanja po poškodbi – postrehabilitacijo. V Rehab.si vam nudimo naslednje storitve v okviru kineziologije/ kinezioterapije:

 

Rehabilitacija

Če pride do poškodbe ali bolečine je v nekaterih primerih najboljša opcija kombinirati fizioterapijo in kineziologijo.

Dodana vrednost gibalne terapije lahko mišice stabilizira, ojača, poskrbi za gibljivost mišic in mobilnost sklepov, ter poskrbi za boljšo kvaliteto gibanja po poškodbi.

Kinezioterapija z različnimi, skrbno pridpisanimi vajami manipulira skeletno mišični sistem. S tem, po poškodbi dosežemo, da se kar se da hitro vrnemo k opravljanju vsakodnevnih aktivnosti, brez večjih težav.

Izboljšanje telesne drže

V kolikor redno skrbimo za zdravo držo, smo že samo s tem naredili veliko v smeri zmanjšanja rizika za nastanek kroničnih bolečin in poškodb.

Slaba drža nas spremlja vsak dan in se ji težko izognemo. Sedenje in konstantno ponavljajoči se gibi so samo eni izmed mnogih primerov prisilne in ne zdrave drže, ki naše telo skozi leta in leta vse bolj nagiba k poškodbam.

Pravilne vaje, poskrbijo, da se asimetrije, ki nastanejo skozi življenje zmanjšajo in s tem zmanjšajo rizik za poškodbe. S tem mogoče preprečimo, da bi sploh prišlo do poškodb, še preden jih začutimo.

Rehabilitacija

Post - rehabilitacija

Že samo ime pove, da se kinezioterapija velikokrat uporablja v kasnejšem obdobju rehabilitacijskega programa.

Z drugimi besedami, tam kjer se osnovne terapije končajo, se kinezioterapija šele začne.

V tem obdobju je največji cilj poskrbeti, da se poškodovancu omogoči primerno povrnitev mišično skeletne funkcije, s katero bo lahko normalno funkcioniral v prihodnje.

Z vajami kinezioterapevtov pri Rehab.si poskrbimo, da lahko zopet nemoteno opravljate aktivnosti, katere želite.

Kondicijska in fizična priprava športnikov

Vsak šport je specifičen in zahteva razvoj ter vzdrževanje specifičnih gibalnih sposobnosti za najboljše rezultate.

Pri Rehab.si kineziologi poskrbijo, da se vsakega športnika testira in se na podlagi testov prilagodi program treninga. Namen programa je tako izpopolniti tiste sposobnosti, katere mora posameznik izboljšati, kot tudi tiste, ki so že močnejša stran športnika.

Pravilen, skrbno načrtovan proces bo športniku omogočil optimalno kondicijsko podporo, ki bo skrbela za najboljše možne rezultate v času tekem.

Zdravje in dobro počutje na delovnem mestu

Zdravje na delovnem mestu

Velik problem moderne družbe je sedenje. Velikokrat med kineziologi kroži pregovor “sedenje je novo kajenje” in to ni daleč od resnice.

Ogromno današnjih poklicov je pa ravno sedečih. Potrebno se je pa zavedati, da nas to spravi v prisilni položaj, ki pa dolgoročno slabo vpliva na našo telesno držo.

V kolikor pride do telesnih težav, to znatno vpliva na delovno sposobnost posameznika. Tukaj lahko veliko naredijo delodajalci, da omogočijo aktivne odmore, organizirane vadbe za svoje zaposlene, s katerimi zmanjšajo rizik za poškodbe in izboljšajo možnosti za vzdrževanje zdrave drže ter s tem večjo kvaliteto življenja.

Naši kineziologi sestavijo program vaj, ki je specifično določen za dano delovno okolje.

Individualni trening

Sestava našega telesa je najpomembnejši dejavnik izgleda in zdravja. Individualni treningi pri Rehab.si potekajo pod budnim očesom kineziologa.

Na začetku se opravi teste gibalne kvalitete in se na podlagi tega, ter vaših ciljev, kot so: izguba odvečne maščobe, pridobivanje mišične mase, izboljšanje performance-a ipd. naredi program treninga, s katerim se rezultati dosežejo načrtovano, profesionalno in pravilno.

Individualna ura je prav to, kar ime pove – popolnoma individualizirana za vas!

Rehabilitacija

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec oziroma za mnenje pokličite na telefonsko številko.

Fizioterapija: 051 261 147

Kinezioterapija: 030 337 377

Ostalo: 041 779 892

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec