Masaža

Fizioterapija

V Rehab.si vam nudimo naslednje masaže:

 

Obstaja veliko vrst masaže, od klasične ročne masaže do masaž s pomočjo naprav. Najbolj znana vrsta masaže je morda klasična ročna masaža, ki jo izvaja maser z
rokami. Ta vključuje nežno gnetenje, drgnjenje in vlečenje kože in mišic.

Druga vrsta masaže je s pomočjo naprav, kot so masažni stroji in masažni ležaji. Te naprave delujejo s pomočjo vibracij in toplote, da sprostijo mišice in
izboljšajo cirkulacijo.

Masaža ima številne koristi za zdravje, vključno z:

 • Lajšanjem bolečin: lahko pomaga pri lajšanju bolečin v mišicah in sklepih, zlasti pri bolečinah v hrbtu in vratu.
 • Sproščanjem napetosti: je odličen način za sproščanje napetosti v mišicah in zmanjševanje stresa.
 • Izboljšanjem cirkulacije: izboljšuje pretok krvi in limfe, kar pomaga pri odstranjevanju toksinov in izboljšanju splošnega zdravja.
 •  Povečanjem fleksibilnosti: pomaga sprostiti mišice in izboljša njihovo gibljivost, kar lahko izboljša vašo splošno fleksibilnost.
 

Z masažo učinkujemo na različne organske sisteme v telesu-zmanjšujemo mišično napetost, povečujemo prekrvavitev v mišicah in koži, povečujemo limfni pretok, vplivamo na živčni sistem (znižujemo stres, povečamo izločanje endorfinov), zmanjšujemo bolečine, nespečnost, lahko jo uporabljamo tudi za mehčanje brazgotin, pri prebavnih težavah, različnih bolezenskih stanjih (npr. fibromialgija)… Skratka, izboljšujemo fizično in psihično stanje oz. počutje posameznika.

Čeprav so masaže zelo učinkovite, jih je treba izvajati z ustrezno tehniko, da bi se izognili poškodbam. Zato je pomembno, da se masaže izvajajo samo s strani usposobljenih maserjev.

Če ste zelo stresni ali imate težave s spanjem, lahko masaža pomaga tudi pri lajšanju teh težav.

Čeprav je masiranje odličen način za sprostitev in izboljšanje zdravja, je pomembno, da se ne pretiravate. Masaže naj se izvajajo le v zmernih količinah in ob upoštevanju vašega splošnega zdravja.

Masaža se na splošno šteje za del integrativne medicine. Vse pogosteje se ponuja skupaj s standardnim zdravljenjem za širok spekter zdravstvenih stanj in situacij.

Ostale prednosti masaže lahko vključujejo:

 • Zmanjšanje stresa in povečanje sprostitve
 • Zmanjšanje bolečine in mišične bolečine ter napetosti
 • Izboljšanje cirkulacije, energije in budnosti
 • Znižanje srčnega utripa in krvnega tlaka
 • Izboljšanje imunskega delovanja
 

Čeprav je potrebnih več raziskav za potrditev koristi masaže, so nekatere študije pokazale, da je lahko koristna tudi za:

 • Anksioznost
 • Prebavne motnje
 • Fibromialgija
 • Glavoboli
 • Nespečnost, povezana s stresom
 • Bolečine v križu
 • Sindrom miofascialne bolečine
 • Bolečine v živčevju
 • Nategi ali poškodbe mehkih tkiv
 • Športne poškodbe
 • Bolečine v temporomandibularnem sklepu
 • Bolečine v zgornjem delu hrbta in vratu
 
Poleg koristi pri določenih stanjih ali boleznih nekateri ljudje uživajo v masaži, ker pogosto povzroči občutek skrbi, ugodja in povezanosti z lastnim telesom.
 
Za masažo ne potrebujete posebne priprave. Pred začetkom masažne terapije vas bo maser povprašatl o morebitnih simptomih, vaši zdravstveni anamnezi in kaj pričakujete od masaže. Maser bo pojasnil vrsto masaže in tehnike, ki jih bo uporabljal.
 
Odvisno od vaših želja lahko maser uporabi olje ali losjon za zmanjšanje trenja na vaši koži.
 
Masiranje lahko zmanjša kortizol (stresni hormon) in poveča raven serotonina in dopamina, nevrotransmiterjev, za katere je znano, da stabilizirajo vaše razpoloženje.
 
Študije so pokazale, da je masažna terapija koristna za tiste, ki imajo nespečnost, povezano z menopavzo, in kongestivno srčno popuščanje.
 
Mnogim od nas lahko masiranje koristi – je odličen način za izboljšanje dobrega počutja, pomoč pri bolečinah in več. Če imate zdravstveno stanje, se posvetujte s svojim zdravnikom in se pogovorite s svojim masažnim terapevtom.
 
Številne raziskave so pokazale, kako bo dotik omogočil bolj zdravo in daljše življenje človeka, pravzaprav vseh živih organizmov. Preprost in intuitiven dotik je dovolj za stimulacijo živčnega sistema in sproščanje endorfinov, za sprostitev napetosti in spodbujanje sprostitve. Ni nujno, da gre za masažo celega telesa, to je lahko karkoli vam ustreza, morda stisk roke ali objem. Samo zapomnite si, da POTREBUJEMO DOTIK.
 
Masiranje lahko koristi tudi organom, saj si delijo nevrološke bolečinske poti z mišicami, kostmi in živci. Ko so mišice, kosti ali živci v stiski, lahko organi včasih odražajo stisko in disfunkcijo. Na primer, bolečine v križu lahko okrepijo menstrualne krče, menstrualni krči pa lahko povzročijo napenjanje mišic križa. Masiranje lahko torej izboljša simptome, povezane z delovanjem organov in mišic.
 
Pri Rehab.si ponujamo 3 vrste masaže:
 
 

V kolikor potrebuješ masažo, nas lahko kontaktiraš in maser ali maserka ti bodo pomagali izbrati
pravo masažo za tvoje potrebe.

 

V Rehab.si vam nudimo naslednje masaže:

 

Športna masaža

Športna masaža je specializirana masaža namenjena predvsem rekreativnim in vrhunskim športnikom. Z manualnimi tehnikami pripomoremo k sproščanju mišic, ohranjanju forme in psihofizičnega zdravja.

Pri vseh športnikih pomaga pri vzdrževanju telesne pripravljenosti in
preprečevanju poškodb, kot posledica preobremenitve in napetosti mišic. Športna masaža pospeši regeneracijo in presnovo mlečne kisline, dokazano pa zmanjšuje tudi pojavnost mišičnih krčev. Cilj športne masaže je tudi zdravljenje mišičnih poškodb in ponovno pridobivanje gibljivosti mišic.

Športna masaža
Vakumska terapija, cupping

Vakumska terapija

Cupping ali vakumska terapija je terapija, kjer s pomočjo ventuz ali šalčk ustvarimo
negativen tlak in s tem pripomoremo k boljši prekrvavitvi in oskrbi tkiv s kisikom.

Vakumska terapija vzpodbudi izločanje toksinov, aktivira limfni in krvnožilni sistem, sprosti
blokade v telesu, pospeši regeneracijo in izboljša počutje posameznika. Terapija je primerna
tudi za posameznike, ki trpijo za kroničnim stresom in nespečnostjo.

Ventuze postavimo na predele telesa, kjer želimo njihov učinek (običajno je to na predelu
hrbta) in jih pustimo na telesu za nekje 5-10 minut.

Terapevtska masaža

Terapevtska masaža je namenjena odpravljanju oz. lajšanju akutnih in kroničnih bolečin (te so lahko posledica mišičnih napetosti, preobremenitev, dolgotrajnega sedenja, slabe drže, poškodb ali degenerativnih stanj) in povrnitev funkcije obravnavanemu delu telesa. Uporablja se tudi za odpravljanje nekaterih vrst glavobolov, ki so posledica napetosti mišic vratu.

Od klasične masaže se razlikuje po tem, da je terapevtska masaža bolj ciljno usmerjena v obravnavo tkiv, ki so razlog za nastanek bolečin. Običajno je od klasične masaže tudi nekoliko “močnejša”.

Masaža hrbta

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec oziroma za mnenje pokličite na telefonsko številko.

Fizioterapija: 051 261 147

Kinezioterapija: 030 337 377

Ostalo: 041 779 892

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec