Bolečine v vratu

Vratni del je najbolj gibljiv del hrbtenice, ki nam omogoča gibanje fleksije, ekstenzije in rotacije. Telesa vretenc so v tem predelu najmanjša, ker v primerjavi z drugimi deli hrbtenice nosijo najmanjšo težo telesa.

Večina oblik poškodb vratne hrbtenice so lažje, ki se navezujejo na mišice in vezi. V kolikor pa pride do večjih poškodb, kot so natrganine mišic ali zlomi vretenca, to močno vpliva na stabilnost glave.

Največja težava današnjega časa so prisilne drže (sedenje, gledanje v telefon…), ki pospešijo degenerativne spremembe in poslabšujejo telesno držo. Pogosto so težave v vratni hrbtenici povezane tudi bolečinami in težavami v ramenskem obroču.

S kombinacijo diagnostičnega pregleda, ustrezno izbrane terapije in gibalnih vaj, vam naši strokovnjaki lahko pomagajo blažiti bolečine, izboljšati gibljivost, odpravljati posledice poškodb ter vzrok težav.

V Rehab.si se največkrat srečujemo z naslednjimi stanji:

  • Bolečina v zatilju in akutni tortikolis
  • Tenzijski glavoboli
  • Spinalna stenoza
  • Vratna hernija

 

Naša skupina fizioterapevtov in kinezioterapevtov se bo vašim težavam posvetila individualno, kar pomeni, da bo na podlagi vzroka bolečin in diagnoze pripravila individualiziran načrt, ki vas bo usmeril na pravo pot do rehabilitacije.

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec oziroma za mnenje pokličite na telefonsko številko.

Fizioterapija: 051 261 147

Kinezioterapija: 030 337 377

Ostalo: 041 779 892

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec