Bolečine v hrbtu

Hrbtenica je skupaj s hrbtenjačo najpomembnejši in najbolj zapleten del človeškega telesa. Omogoča nam pokončno držo telesa, daje oporo, omogoča gibanje, skrbi za prenašanje informacij iz telesa v možga in obratno.

Bolečine in poškodbe hrbtenice so ene najbolj pogostih zdravstvenih in gibalnih problemov dandanes. Večina ljudi se vsaj enkrat v življenju sreča z bolečino vratnega, prsnega ali ledvenega dela hrbtenice, kar predstavlja velik problem.

Do bolečin v ledvenem in lopatičnem predelu hrbtenice prihaja velikokrat zaradi prisilne drže, kot je sedenje, zaradi nepravilnih gibalnih vzorcev, prevelikih sil in/ali oslabljenih stabilizacijskih mišic trupa.

S kombinacijo diagnostičnega pregleda, ustrezno izbrane terapije in gibalnih vaj, vam naši strokovnjaki lahko pomagajo blažiti bolečine, izboljšati gibljivost, odpravljati posledice poškodb ter vzrok težav.

V Rehab.si se največkrat srečujemo z naslednjimi stanji:

  • Diskus hernija
  • Kronične bolečine v ledvenem delu hrbtenice
  • Stenoza spinalnega kanala

 

Naša skupina fizioterapevtov in kinezioterapevtov se bo vašim težavam posvetila individualno, kar pomeni, da bo na podlagi vzroka bolečin in diagnoze pripravila individualiziran načrt, ki vas bo usmeril na pravo pot do rehabilitacije.

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec oziroma za mnenje pokličite na telefonsko številko.

Fizioterapija: 051 261 147

Kinezioterapija: 030 337 377

Ostalo: 041 779 892

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec