Športna masaža

Športna masaža nog

Športna masaža je vrsta terapije, ki se uporablja za spodbujanje zdravja in dobrega počutja športnikov in aktivnih oseb. Glavni cilj športne masaže je izboljšati gibljivost sklepov, sprostiti mišice, izboljšati pretok krvi in limfe ter pomagati pri okrevanju po vadbi.

Športna masaža se lahko razlikuje od drugih vrst masaž, saj se prilagaja potrebam posameznika in vključuje tehnike, kot so glajenje, gnetenje, drgnjenje in tresenje mišic. Masaža se lahko izvaja pred vadbo, da se mišice ogrejejo in pripravijo na naporno vadbo, ali po vadbi, da se mišice sprostijo in okrevajo.

Športna masaža je koristna za športnike in aktivne osebe, saj lahko pomaga zmanjšati bolečine v mišicah in sklepih, izboljšati gibljivost in prožnost mišic, izboljšati pretok krvi in limfe, spodbujati regeneracijo mišičnega tkiva in pomagati pri okrevanju po poškodbah.

Vendar pa športna masaža ni le za športnike – lahko jo koristijo tudi osebe, ki se ukvarjajo s fizičnimi deli ali imajo sedeče delo, saj lahko pomaga pri sprostitvi napetih mišic in izboljšanju gibljivosti.

Športna masaža ni primerljiva s klasično masažo, ki je namenjena sprostitvi, temveč ima specifične cilje, ki so povezani z vadbo in trenutnim telesnim stanjem.

Športna masaža poteka tako, da se masirana oseba najprej pregleda s strani maserja, da se ugotovi kakšne so njene potrebe in kakšni so cilji masaže. Sledi pa sam postopek masaže.

Maser uporablja različne tehnike, kot so glajenje, gnetenje, drgnjenje in tresenje mišic, da se sprostijo napete mišice in izboljša gibljivost sklepov. Tehnike se lahko prilagajajo potrebam posameznika in se uporabljajo na določenih delih telesa, ki jih je potrebno masirati.

Pred masažo se mišice ogrejejo s kratkim tehnikami, ki jih lahko vključujejo tudi raztezanje in gibanje. To omogoča, da se mišice sprostijo in se bolje odzivajo na masažo.

Med masažo se uporablja različna količina pritiska, od nežnega do močnega, glede na potrebe posameznika. Masaža se lahko izvaja na mokri koži, s pomočjo olja ali mazila, ki omogoča gladko gibanje masiranega dela telesa.

Trajanje športne masaže se lahko razlikuje glede na potrebe posameznika, vendar običajno traja od 30 do 60 minut. Po končani masaži se mišice spet ogrejejo z določenimi tehnikami, ki jih lahko vključujejo tudi raztezanje in gibanje, da se prepreči bolečina in omejenost gibljivosti.

V kolikor se želite podvrči športni masaži, je pomembno, da se posvetujete s strokovnjakom, ki bo lahko ocenil vašo potrebo po masaži in prilagodil masažo vašim potrebam.

Športna masaža ima številne pozitivne učinke na telo in um. Glavni cilj športne masaže je izboljšati gibljivost sklepov, sprostiti mišice, izboljšati pretok krvi in limfe ter pomagati pri okrevanju po vadbi.

Eden izmed glavnih pozitivnih učinkov športne masaže je zmanjšanje bolečin v mišicah in sklepih. Masaža sprosti napete mišice in izboljša gibljivost sklepov, kar lahko zmanjša bolečine in omejenost gibljivosti.

Drug pozitivni učinek športne masaže je izboljšanje pretoka krvi in limfe. Masaža spodbuja cirkulacijo, kar pomaga pri dostavi hranilnih snovi v mišice in odstranjevanju odpadnih snovi. To lahko pomaga pri okrevanju po vadbi in preprečevanju poškodb.

Športna masaža lahko tudi pomaga pri sprostitvi napetosti v mišicah in izboljšanju prožnosti mišic. To lahko pomaga pri preprečevanju poškodb in izboljšanju učinkovitosti vadbe.

Športna masaža lahko tudi pomaga pri sproščanju in povečanju duševnega počutja. Masaža sprošča mišice in spodbuja proizvodnjo endorfinov, kar lahko pomaga pri zmanjševanju stresa in izboljšanju splošnega počutja.

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi se nekdo odločil za športno masažo v našem rehabilitacijskem centru Rehab.si.

Prvi razlog je, da naši maserji so strokovnjaki, ki so se izobraževali in specializirali za športno masažo. Naši maserji so certificirani in imajo bogate izkušnje pri delu z športniki in aktivnimi osebami, tako da lahko zagotavljajo visokokakovostne storitve.

Drugi razlog je, da naš rehabilitacijski center Rehab.si ponuja širok spekter športnih masaž. Naši maserji lahko izvajajo različne vrste masaž, kot so klasična športna masaža, masaža po treningu, masaža pred treningom, in masaža za okrevanje po poškodbah. To pomeni, da lahko naši maserji prilagodijo masažo potrebam posameznika.

Tretji razlog je, da naš rehabilitacijski center Rehab.si ponuja udobno in sproščujoče okolje za masažo. Naši maserji bodo poskrbeli, da se bo vaše telo in um počutilo sproščeno in revitalizirano po končani masaži.

Četrti razlog je, da naš rehabilitacijski center Rehab.si ponuja tudi ostale kompleksne storitve. Poleg športne masaže, ponujamo tudi druge storitve, kot so fizioterapija, kinezioterapija, in osebno trenerstvo, ki lahko pomagajo pri okrevanju po poškodbah in izboljšanju telesnega stanja.

Če ste športnik ali aktivna oseba, ki potrebuje pomoč pri sprostitvi mišic in izboljšanju gibljivosti sklepov, potem toplo priporočamo športno masažo v našem rehabilitacijskem centru Rehab.si.

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec oziroma za mnenje pokličite na telefonsko številko.

Fizioterapija: 051 261 147

Kinezioterapija: 030 337 377

Ostalo: 041 779 892

Prijava na posvet s strokovnjakom

Izpolnite obrazec